Teambuilding

Teambuilding for jeres virksomhed

At have fællesskab og teamwork internt i en virksomhed er afgørende for succes. Det er med til at sikre, at I som virksomhed har motiverede medarbejdere. Hos Impact Group har vi mange års erfaring med at planlægge teambuilding aktiviteter for virksomheder. Vi ved, hvad der skal til, for at I kan styrke fællesskabet på jeres arbejdsplads.

Vi tager os tid til at lære jer og jeres medarbejdere bedre at kende, så vi kan skræddersy et program, der passer præcis til jer. Vi planlægger alt fra start til slut, så I behøver ikke tænke på andet end at deltage i de sjove aktiviteter.

 

  • Skal vi tage en snak om jeres kommende teambuilding?

Alt inden for Events

Sådan kan I styrke medarbejdernes sammenhold

Hvad er teambuilding, og hvorfor er det godt?

Begrebet ’teambuilding’ spænder vidt og kan dække over mange ting, men ønsker man at ryste sine medarbejdere sammen, er det et oplagt værktøj. Der findes et hav af aktiviteter og teambuildingøvelser, som er gode, når fællesskabet og sammenholdet i en virksomhed skal plejes og udvikles. Øvelser, som styrker relationerne medarbejderne imellem, og som kan være afgørende for at opnå et godt arbejdsmiljø.

 

Samarbejde er grundlaget

I de fleste virksomheder er samarbejde og fællesskab vigtige elementer, når arbejdsopgaver skal løses. Det er derfor nødvendigt, at man som arbejdsgiver sørger for, at sammenholdet blandt medarbejderne er godt. På den måde er man med til at sikre, at de udfordringer, der opstår i hverdagen, kan blive løst på god og effektiv vis. Til det er teambuilding et oplagt redskab. At blive kastet ud i en uvant situation giver anledning til at arbejde sammen mod en fælles løsning. Det vil i takt med, at kollegaer styrker deres relationer og kompetencer betyde, at gruppearbejde og samarbejde i hverdagen bliver nemmere for medarbejderne at håndtere. Teambuilding består ofte af koordineringsopgaver, men hvad den enkelte opgave går ud på kan være forskelligt, og der findes både svære og nemme aktiviteter, som alle har hver deres fokus.

Udendørsaktiviteter som værktøj til at styrke arbejdsglæden

Udendørs teambuilding kan noget helt særligt, fordi man ved øvelser i det fri kommer lidt væk fra de vante rammer på kontoret eller fabrikken. Sol og lys bringer ofte positivitet og godt humør frem i deltagerne, og der findes flere udendørsaktiviteter, som med udgangspunkt i teamwork er ideelle for teambuilding. Aktiviteter, der kan gøre arbejdet tilbage på virksomheden lettere og mere effektivt, og som kan gøre, at man flytter sig fagligt og socialt.

Et eksempel kan være en GPS-challenge i skov eller by, som er med til at styrke samarbejdet medarbejderne imellem, når der skal findes poster ved hjælp af blot en GPS. De enkelte deltagere vil hurtigt finde deres plads i deres tildelte gruppe, og inden længe vil gruppen i fællesskab finde frem til, hvilken vej de skal gå, hvor en post befinder sig eller hvor de er. Samtidig bringes tillid ind i opgaven, og som kollegaer vil deltagerne lære at gå på kompromis for sammen at komme i mål. Hos Impact Group har vi god erfaring med at planlægge firmaarrangementer for mange forskellige typer af kunder og virksomheder. Teambuildingelementerne kan sammensættes så de rammer på tværs af aldersgrupper, køn og faggrupper, og de er derfor ideelle til alt fra kick-offs til sommerfester.

Når kreativitet skaber løsninger

Teambuildingøvelser indeholder ofte kreative elementer, som giver god mulighed for at lære ukendte sider af sine kollegaer at kende. Kreativitet kan inddrages ved udendørsaktiviteter, men der findes også mange øvelser, der har teambuilding i fokus, og som foregår indendørs. Når man som firma ønsker at styrke sine medarbejderes samarbejdskompetencer, kan man for eksempel gøre det gennem teambuildingkonkurrencer. Her kan man inddele sine medarbejdere i hold, som skal dyste indenfor disciplinerne kreativ madlavning, brætspil eller skøre øvelser, som giver et godt grin.

Mange teambuildingaktiviteter er bygget op omkring et konkurrenceelement, men det er naturligvis ikke et must. Hvis formålet med teambuildingøvelsen er trivsel på arbejdspladsen, og hvis man har et behov for at arbejde med at nedsætte stress, tilpasser man blot øvelserne, så de passer til den bestemte gruppe af medarbejdere.

Teambuilding skal være sjovt

Teambuilding bør som udgangspunkt indeholde et sjovt element og være underholdende for de medarbejdere, som deltager. Hvis man bygger øvelserne på grin og latter, vil medarbejderne i højere grad hæfte sig ved de ting, de laver, og processerne vil sidde bedre fast og efterfølgende blive brugt mere i hverdagen. Den helt ideelle teambuildingdag kan være svær at arrangere på egen hånd, og derfor hjælper vi hos Impact Group med alt lige fra det vilde kick-off til den rolige teambuilding i din virksomhed.

 

Rikke realiserer din firmafest – uanset hvad du drømmer om!

Rikke Vestenbæk
Direktør og eventplanner

Få et uforpligtende tilbud på dit næste arrangement